Sömnad

Ideal Lädervarufabrik Industrisömnad & tillverkning

Stansning-tyg.jpg

Hos oss kan du förverkliga dina idéer.

Industrisömnad

 

Ideal är en svensk tillverkare inom industrisömnad och specialsömnad. Vi jobbar med sömnad, tillskärning, stansning, nitning, limning samt montering och vi levererar till industri- och designföretag över hela Sverige. 

 

Hos oss får du hjälp att förverkliga idéer, stora som små. Är du i behov av sömnad, ändringsarbeten eller tillverkning av läder- och textilprodukter, är vi rätt leverantör för dig. Med produktion och syfabrik belägen mitt i Småland, och erfarenhet sedan 1950-talet, är vi en stark, kostnadseffektiv och skicklig partner. 

Hjälpmedel-produkt.jpg

Industriprodukter

Tillverkning av hjälpmedel & industriprodukter

 

Vårt industrisegment levererar till hjälpmedelsindustrin och till övrig tillverkande industri som är i behov av textil produktion. Vi kombinerar vår egen produktion i textil och läder/konstmateral med montering. Här hanterar vi även inköp av ingående komponenter som skall monteras till färdig produkt hos oss. 

 

Armstöd, sitsar, ryggar, gåbord, väskor och skydd av olika slag är exempel på vad vi idag levererar till våra kunder inom den tillverkande industrin. 

Väska-grön-mocka.jpg

Designprodukter

Tillverkning av väskor & designprodukter

 

Genom åren har vi hjälpt många starka varumärken att producera deras sortiment i textil och filt såväl som läder och konstmaterial. Vår helhet och förmåga att producera färdiga produkter på hemmaplan har hjälpt många att nå ut på marknaden snabbt med sin design. 

 

Idag serieproducerar vi åt flera svenska varumärken och gör väskor, necessärer, kuddar, filtprodukter och många andra konsumentprodukter.

Textildesign.jpg

Referensbilder - designprodukter

Klicka för att se inspiration kring olika produkter vi kan hjälpa till att skapa.

Tillskärning_skumplast.jpg

Referensbilder - industriprodukter

Klicka för att se inspiration kring olika produkter vi kan hjälpa till att skapa.

Sömnad sedan 50-talet

Ideal finns på samma plats som det startade, mitt i företagstäta Småland. Genom decennierna har vi utvecklats tillsammans med krävande kunder inom både svensk industri och berömd design. Vi är vana vid höga krav på kvalitet och leveranssäkerhet och våra kunder vet att vi tillsammans löser de problem som de står inför. Till exempel när en ny produkt skall se dagens ljus.

Vi ser ett ökat intresse för svensk produktion och ser fram emot att få fortsätta vara en del av våra kunders utvecklingsarbete och volymtillverkning. 

Ulf Salomonsson, Ideal Lädervarufabrik

Kontakta oss

Är du nyfiken på vad Ideal kan göra för dig?

Kontakta oss så berättar vi mer om våra möjligheter att hjälpa dig med produktutveckling eller produktion. Vi träffar dig gärna och visar prov på vår kompetens och vår kapacitet. 

 

AB Ideal Lädervarufabrik

Adress
Stegvägen 22
332 92 Gislaved

Telefon: 0371-127 00
E-post: info@ideal.se

Ulf Salomonsson, VD
Mobil: 070-524 85 00
E-post: ulf@ideal.se 

IMG_4924.jpg (1)