Sömnad

Industrisömnad - hjälpmedel, industri och textilprodukter

Stansning-tyg.jpg

Hos oss kan du förverkliga dina idéer.

Industrisömnad

 

Ideal är en svensk tillverkare inom industrisömnad och specialsömnad. Vi jobbar med sömnad, tillskärning, stansning, nitning, limning samt montering och vi levererar till industri- och designföretag över hela Sverige. 

 

Hos oss får du hjälp att förverkliga idéer, stora som små. Är du i behov av sömnad, ändringsarbeten eller tillverkning av läder- och textilprodukter, är vi rätt leverantör för dig. Med produktion och syfabrik belägen i Gislaved mitt i Småland, och erfarenhet sedan 1950-talet, är vi en stark, kostnadseffektiv och skicklig partner. 

 

Vi tillverkar i material så som textiltyger, gobelängtyger, vegetabiliskt naturläder, konstläder, ullfilt, skumplast och syntetiska material. Våra medarbetare består av duktiga sömmerskor som både tillskär, stansar, syr, limmar, nitar, monterar och packar.

Hjälpmedel-produkt.jpg

Hjälpmedel & industri

Specialsömnad - hjälpmedel & industriprodukter

 

Vårt industrisegment levererar till hjälpmedelsindustrin och till övrig tillverkande industri som är i behov av textilproduktion. Vi kombinerar vår egen produktion i textil och läder/konstmateral med montering. Här hanterar vi även inköp av ingående komponenter som skall monteras till färdig produkt hos oss. 

 

Armstöd, sitsar, ryggar, gåbord, väskor och skydd av olika slag är exempel på vad vi idag levererar till våra kunder inom den tillverkande industrin.

Väska-grön-mocka.jpg

Väskor & textilprodukter

Specialsömnad - väskor & textilprodukter

 

Genom åren har vi hjälpt många starka varumärken att producera deras sortiment i textil och filt såväl som läder och konstmaterial. Vår helhet och förmåga att producera färdiga produkter på hemmaplan har hjälpt många att nå ut på marknaden snabbt med sin design. 

 

Idag serieproducerar vi åt flera svenska varumärken och gör väskor, necessärer, kuddar, filtprodukter och många andra konsumentprodukter. Vi ombesörjer även gravering/etikettering, lagerhållning och logistik.

Aterbruk_Ideal.jpg

Samarbete med Skeppshultcykeln

Återbruk på nytt vis.

Ideals strävan efter att minska påverkan av vår miljö är något vi jobbar med dagligen. Vi har alltid jobbat med till stor del lokala leverantörer och alltid haft koll på vilka material vi använder samt hur vi minskar åtgång och spill.

 

Lokala samarbeten och återbruk är något som skapar förutsättningar för en hållbar produktion. Vi har haft förmånen att göra ett samarbete med Skeppshultcykeln som ligger 3 mil från vår fabrik. Resultatet är en väska för cykelkorgen och ett sadelöverdrag tillverkat av gamla airbags. Eller rättare sagt, återvunnet material från airbags som kommer från Volvobilar runt om i världen. Världens säkraste väska och överdrag.

Textildesign.jpg

Väskor & textil

Klicka för att se inspiration kring olika produkter vi kan hjälpa till att skapa.

Tillskärning_skumplast.jpg

Hjälpmedel & industri

Klicka för att se inspiration kring olika produkter vi kan hjälpa till att skapa.

Sömnad sedan 50-talet

Ideal finns på samma plats som det startade, mitt i företagstäta Småland. Genom decennierna har vi utvecklats tillsammans med krävande kunder inom både svensk industri och berömd design. Vi är vana vid höga krav på kvalitet och leveranssäkerhet och våra kunder vet att vi tillsammans löser de problem som de står inför. Till exempel när en ny produkt skall se dagens ljus.

Vi ser ett ökat intresse för svensk produktion och ser fram emot att få fortsätta vara en del av våra kunders utvecklingsarbete och volymtillverkning. 

Ulf Salomonsson, Ideal Lädervarufabrik

Kontakta oss

Är du nyfiken på vad Ideal kan göra för dig?

Kontakta oss så berättar vi mer om våra möjligheter att hjälpa dig med produktutveckling eller produktion. Vi träffar dig gärna och visar prov på vår kompetens och vår kapacitet. 

 

AB Ideal Lädervarufabrik

Adress
Stegvägen 22
332 92 Gislaved

Telefon: 0371-127 00
E-post: info@ideal.se

Ulf Salomonsson
Mobil: 070-524 85 00
E-post: ulf@ideal.se 

IMG_4924.jpg (1)