Sömnad

Ideal Lädervarufabrik - Svensk tillverkning inom textil och läder.

Väska-grön-mocka.jpg

Förverkliga idéer

Ideal är en svensk tillverkare av produkter i textil och läder. Vi erbjuder allt inom industrisömnad såsom produktutveckling, tillskärning, sömnad, stansning, nitning, limning samt montering och vi levererar till industri- och designföretag över hela Sverige. 

 

Hos oss får du hjälp att förverkliga idéer, stora som små. Med produktion mitt i Småland och erfarenhet sedan 1950-talet är vi en stark, kostnadseffektiv och skicklig partner. 

Stansning.jpg

Serieproducerad design

Genom åren har vi hjälpt många starka varumärken att producera deras sortiment i textil och filt såväl som läder och konstmaterial. Vår helhet och förmåga att producera färdiga produkter på hemmaplan har hjälpt många att nå ut på marknaden snabbt med sin design. 

 

Idag serieproducerar vi åt flera svenska varumärken och gör väskor, necessärer, kuddar, filtprodukter och många andra konsumentprodukter.

Armstöd.jpg

Industrisömnad - Industriella applikationer

Vårt industrisegment levererar till hjälpmedelsindustrin och till övrig tillverkande industri som är i behov av textil produktion. Vi kombinerar vår egen produktion i textil och läder/konstmateral med montering. Här hanterar vi även inköp av ingående komponenter som skall monteras till färdig produkt hos oss. 

 

Armstöd, sitsar, ryggar, gåbord, väskor och skydd av olika slag är exempel på vad vi idag levererar till våra kunder inom den tillverkande industrin. 

Textildesign.jpg

Designprodukter

Klicka för att se inspiration kring olika produkter vi kan hjälpa till att skapa.

Tillskärning_skumplast.jpg

Industriella applikationer

Klicka för att se inspiration kring olika produkter vi kan hjälpa till att skapa.

Det startade på 50-talet

Ideal finns på samma plats som det startade, mitt i företagstäta Småland. Genom decennierna har vi utvecklats tillsammans med krävande kunder inom både svensk industri och berömd design. Vi är vana vid höga krav på kvalitet och leveranssäkerhet och våra kunder vet att vi tillsammans löser de problem som de står inför. Till exempel när en ny produkt skall se dagens ljus.

Vi ser ett ökat intresse för svensk produktion och ser fram emot att få fortsätta vara en del av våra kunders utvecklingsarbete och volymtillverkning. 

Ulf Salomonsson, Ideal i 2:a generationen

Kontakta oss

Är du nyfiken på vad Ideal kan göra för dig?

Kontakta oss så berättar vi mer om våra möjligheter att hjälpa dig med produktutveckling eller produktion. Vi träffar dig gärna och visar prov på vår kompetens och vår kapacitet. 

 

Mitt i Småland

AB Ideal Lädervarufabrik
Box 6, 334 21 Anderstorp

Besök:
Stegvägen 22, 332 92 Gislaved

Ring oss på 0371-127 00
E-posta på info@ideal.se

IMG_4924.jpg (1)